Intelligente software voor maximale controle 

Intelligente software voor maximale controle

Een bedrijf verkopen is, ook als het geen coronatijd is, een complex proces waarbij alles staat of valt met een grondige voorbereiding. Het goed tegen het licht houden van alle bestaande contracten en andere bedrijfsdocumentatie hoort daar ook bij. Met behulp van Al (Artificial Intelligence)-software is het mogelijk om de risico’s en kansen van bestaande contracten in een handomdraai te analyseren.

Risico’s en kansen analyseren

De praktijk leert dat bij een bedrijfsovername zo’n 90 procent van de ondernemers in het mkb nagenoeg onvoorbereid aan het verkoopproces begint. En dat terwijl je eigenlijk niet vroeg genoeg kunt beginnen met het verkoopklaar maken van je bedrijf. Het op orde hebben van je bedrijfsdocumentatie is daarbij een eerste belangrijke stap “Tegenwoordig is er meer dan voldoende software op de markt die je kan helpen je documentatie op overzichtelijke wijze te ordenen”, zegt Otto Wilten, partner en owner bij MKB Verkoopklaar. Hij legt uit hoe zijn organisatie ondernemers die hun bedrijf willen verkopen ondersteunt met het tegen het licht houden van hun bestaande documentatie: “Met behulp van AI-software beoordelen en analyseren wij bestaande contracten en documenten. Deze software voor kunstmatige intelligentie is ook in staat om bepaalde verbanden te herkennen, bijvoorbeeld of de inhoud van een contract wel klopt met de afspraken die met klanten en leveranciers zijn gemaakt. Op die manier analyseren wij mogelijke juridische risico’s en kansen die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke verkoopwaarde van het bedrijf.”

Meer controle, meer rust

Juist in zo’n complex proces als het verkoopklaar maken van je bedrijf is het inzetten van software die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie van onschatbare waarde, benadrukt Otto Wilten: “Het zorgt ervoor dat alle juiste contracten en overige documenten in een handomdraai boven water komen, dat scheelt een hoop handmatig zoekwerk. Dankzij dergelijke geavanceerde software behoud je met minimale middelen een maximale controle over je bedrijfsdocumentatie. En zorg je er ook voor dat zo min mogelijk medewerkers onnodig worden belast met de voorbereidingen voor de bedrijfsovername. Dat geeft een gerust gevoel.” Meer controle, meer rust: dát is precies wat je nodig hebt als ondernemer die zich middenin een toch al zo hectisch verkoopproces bevindt. “Als specialist in het verkoopklaar maken van bedrijven bieden wij die rust, en dat op een no nonsense-manier. In wezen is die rust onbetaalbaar, maar dankzij de huidige AI-software komt die binnen handbereik van iedere ondernemer!”, besluit Otto Wilten.

Meer inzicht in je contracten

Via automatisering meer inzicht krijgen in je contracten? Wij leggen je graag uit hoe! Maak een afspraak voor een vrijblijvend (virtueel) kennismakingsgesprek, dan vertellen wij je er alles over.