Hoe maak ik mijn bedrijf verkoopklaar?

Je bedrijf verkopen is niet iets wat je even tussen de soep en aardappels door doet. Bij het verkoopklaar maken van je onderneming moet er met tal van factoren rekening worden gehouden. Een bedrijfsovernameadviseur die ook juridisch van wanten weet, is dan geen overbodige luxe.

Scheid privé en zakelijk

Waar moet je overal aan denken bij het verkoopklaar maken van je onderneming? Het begint er al mee om goed van elkaar te scheiden wat privé en wat zakelijk is. “Zo laten sommige mkb’ers de hypotheek van hun huis via de zaak lopen. Of ze hebben hun levenspartner nog op de loonlijst staan”, zegt Otto Wilten, partner en owner bij MKB Verkoopklaar hierover. “Privé en zakelijk lopen dan dus min of meer door elkaar. Maar als je je bedrijf gaat verkopen, moet je die zaken eerst duidelijk van elkaar scheiden. Ook moeten bestaande contracten goed tegen het licht worden gehouden. Contracten kunnen namelijk afspraken bevatten waardoor een leverancier of klant mag opzeggen zodra een onderneming wordt overgedragen. Daarom moet je je er van tevoren van vergewissen dat een klant niet wegloopt zodra je bedrijf wordt verkocht. Ook goed om te weten: een leverancier of verhuurder kan de mogelijkheid hebben om eenzijdig de prijs aan te passen, wat veelal leidt tot verhogen. Dit komt veel voor in huurovereenkomsten, waar de verhuurder de prijs kan laten stijgen. Je bedrijf wordt dan immers minder waard.”

Juridische benadering

Een wezenlijk onderdeel van het verkoopklaar maken van je bedrijf is een boekenonderzoek. “Met behulp van Artificial Intelligence software analyseren wij daarbij de mogelijke risico’s en kansen van bestaande contracten”, verduidelijkt Otto Wilten. “In een contract met een leverancier kan bijvoorbeeld staan dat jullie een betalingstermijn van 20 dagen hebben afgesproken, terwijl die termijn in de praktijk 60 dagen bedraagt. Dat gegeven is natuurlijk gunstig voor een koper en kun je tijdens de verkoopgesprekken dus in je voordeel gebruiken. Dankzij onze juridische benadering brengen wij dit soort zaken aan het licht. Je zou ons dan ook het beste kunnen omschrijven als een juridisch inhoudelijke bedrijfsovernameadviseur met een pragmatische aanpak. Wij regelen. mede dankzij onze innovatieve software, als het ware al het advocatenwerk voor de ondernemer, zonder dat er direct een kostbare advocaat aan te pas komt.”

Kies voor inzet van kennis

Bij een bedrijfsverkoop wordt een ondernemer geconfronteerd met tal van zaken waar hij zelf onvoldoende van af weet. “Dan is het wel zo prettig om een soort van personal assistant te hebben, iemand die helemaal thuis is in die business en die een antwoord heeft op alle vragen die tijdens zo’n complex verkoopproces op je afkomen. Een deskundige bedrijfsovernameadviseur is daarbij een onmisbare projectmanager.”

Méér weten?

Wil je méér weten over het verkoopklaar maken van je onderneming? Neem contact met ons op, wij maken je graag wegwijs!