Een goed advies over de verkoop van je bedrijf is goud waard 

Een goed advies over de verkoop van je bedrijf is goud waard

Als ondernemer ken je als geen ander alle ins en outs van je bedrijf. Maar het verkopen van je bedrijf is een vak apart waarbij het belangrijk is om de juiste adviseurs om je heen te verzamelen. Het inschakelen van een daarin gespecialiseerde partij is dan ook een investering die zich dubbel en dwars terugverdient.

Blijf focussen op core business

Je bedrijf verkopen, dat doe je niet elke dag. Om je voor de grootste valkuilen te behoeden, besluit je je licht eens op te steken bij een expert in bedrijfsverkoop. Maar het laatste waar je op zit te wachten, is een iets te opdringerige adviseur die je met allerlei ingewikkelde termen om de oren slaat. Nee, waar je werkelijk behoefte aan hebt, is een professionele partner die je alle zorgen rondom het verkoopklaar maken van je bedrijf uit handen neemt. Zodat jij in de tussentijd gewoon kan doorgaan met wat je het beste kunt: ondernemen. “Het is belangrijk dat de bedrijfseigenaar zich op zijn core business blijft focussen”, zegt Otto Wilten, partner en owner bij MKB Verkoopklaar. “Want het mag niet zo zijn dat het proces van bedrijfsovername een negatieve invloed heeft op de uiteindelijke waardebepaling van je bedrijf.”

Besparing op juridische kosten

Bij het verkoopklaar maken van je bedrijf valt de toegevoegde waarde van deskundige adviseurs niet te onderschatten, weet Otto: “Zij zorgen er niet alleen voor dat jij als ondernemer gewoon kan doorwerken, maar inventariseren ook de juridische risico’s en kansen van al je contracten en andere bedrijfsdocumentatie. Het goed kunnen beoordelen van bedrijfsdocumentatie vergt veelal specifieke juridische en fiscale kennis. Voor de meeste ondernemers, die weliswaar een meester zijn in hun eigen vak, is dat onbekend terrein. Dan is het wel zo prettig om te kunnen beschikken over een adviseur die je haarfijn kan uitleggen wat de consequenties van het een en ander zijn voor de verkoop van je bedrijf. In de hectische periode, die het verkoopklaar maken van je bedrijf nu eenmaal is, moet je eigenlijk altijd kunnen terugvallen op een projectmanager die alles voor je regelt. Dat is precies wat wij bij MKB Verkoopklaar doen: wij managen het verkoopproces van A tot Z. Vanaf het moment dat jij besluit om je bedrijf te verkopen tot na de transactie zijn wij als het ware je personal assistent. En doorgaans levert je dat geen windeieren op. Want alleen al dankzij onze vergaande juridische expertise besparen wij voor jou pakweg 80 procent van de kosten die je normaal gesproken bij zo’n transactie aan advocaten kwijt was geweest!”

Je bedrijf met een gerust gevoel verkopen?

Wil je ook je bedrijf verkopen, maar daar geen slapeloze nachten aan overhouden? Bel ons dan voor een vrijblijvend (virtueel) kennismakingsgesprek. Onze adviseurs weten wat er komt kijken bij het verkoopklaar maken van jouw bedrijf!